Lead Magnet

Leírás

Aktív/Inaktív automatizmus:

A jobb felső sarokban tudod megnézni és beállítani, hogy az automatizmusod aktív-e. Ha igen, akkor éppen zajlanak benne a folyamatok.

Mi történik akkor, ha egy már működő folyamatot inaktívvá teszel, de vannak benne emberek?

Vegyük például Janit, aki éppen 1 napos várakozási idejét tölti egy sorban. Az egy napos várakozásból számára már letelt 11 óra.

Te valamiért úgy döntesz (vagy véletlenül úgy kattintasz), hogy hirtelen inaktívvá teszed a sorozatot. Eltelik 1-2 nap, észreveszed, hogy itt valami nem úgy van, mint ahogy lennie kellene, és visszaállítod aktívra az automatizmust.

Ebben az esetben szegény Jani még további 13 órát fog várni ahhoz, hogy megkapja a következő tartalomfalatot. A „várakozás” nem fog végbemenni attól, ha inaktívvá teszed az automatizmust.

Mi történik akkor, ha új változatra cseréled valamelyik aktuálisan működő automatizmusodat?

Ha egy új verziót csinálnál egy automatizmusból, a régiben viszont vannak még embereid, akkor vedd ki a régi automatizmus kezdőpontját, hogy új emberek abba már ne tudjanak belelépni.

Az új sorozatot előzetesen készítsd el, és mikor kiveszed a régiben a kezdőpontot, az újat gyorsan indítsd el. Vigyázz, mert ha a régiből kiveszed a kezdőpontot, az új pedig még inaktív, akkor az időközben feliratkozó embereknek nem indul el semmi. Ha viszont mind a két automatizmus aktív ugyanabban az időpontban, akkor egyszerre 2 sorozat fog nekik elindulni.

FONTOS: Ha több lead magneted van, akkor be kell rakni még pár óvintézkedést a lead magnetre épülő sales folyamatba. Azért, hogy ha valaki egyszerre, pár perc leforgása alatt több lead magnetet szeretne letölteni, akkor ne induljon el neki még egyszer a ráépülő sales sorozat.

 A tökéletes marketing csali cikk:
https://wpkurzus.hu/a-tokeletes-marketing-csali-26-peldaval/

 

1 hozzászólás

 1. Vakulya Gábor

  Kedves Attila!
  Azt meg lehet csinálni AC-n belül, hogy egy adott lista email címei közül egy automatizmus véletlenszerűen kiválaszt egyet, neki küld egy emailt, hogy nyert, mindenki másnak is küld egy mailt, hogy nem nyert? Ez egy sorsolásos nyereményjátékhoz lenne.
  Köszönöm!
  Gábor

  Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kezdd el használni a legjobb e-mail marketing szoftvert!