Követőkód beállítása

Leírás

 Egyből állítsd be a követőkódod az új ActiveCampaign-fiókodban.

Ez nagyon fontos ahhoz, hogy azonnal elkezdhesse az adatok gyűjtését az AC. Ha például valaki megadja az e-mail címét, akkor a régi, az e-mail címe megadása előtti adatait is hozzákötheti a szoftver.

A Site Trackinget használjuk, amit a jobb felső sarokban a „Settings” >> „Tracking” menüpontban találsz meg.

Mindenképp meg kell adnod, hogy melyik weboldalon fogod használni a követést.

A WordPress-szel való összekötéshez valószínűleg szükséged lesz egy bővítményre.

Itt találod az ActiveCampaign WordPress bővítményét:

https://wordpress.org/plugins/activecampaign-subscription-forms/

Az API kulcsodat az ActiveCampaign fiókodon belül a „Settings” >> „Developer” részen éred el.

Be kell pipálnod a WordPress oldaladon a Site Tracking engedélyezését! Ha nem töltődik be minden, akkor kattints az Update settingsre még egyszer.

#1 FONTOS kiegészítés:

Ha nem aktiválódna a fiókod a WordPress bővítmény használata és az Update gomb nyomkodása után sem, akkor 2 dolgot tehetsz:
1) haladsz tovább a leckékkel, és az első űrlapod (formod) létrehozása után visszalépsz ide, hogy engedélyezd a site trackinget;
2) most gyorsan létrehozol egy random formot az ActiveCampaign-ben. Nem baj, ha nem akarod használni később, de ettől fog működni a bővítmény. Ha e mellett a megoldás mellett döntesz, akkor a form célját állítsd majd át, hogy ne az alapértelmezett listára iratkozás legyen, mert ebben az esetben a rendszer azt is kéri előfeltételnek, hogy előbb egy listát hozz létre…

#2 FONTOS kiegészítés:

Nem minden esetben van szükséged egy plusz WP pluginra ahhoz, hogy az AC-val összekösd a rendszeredet. Vannak annyira fejlett rendszerek, amik ezt az integrációt egyszerűbben megoldják neked (pl. a Divi sablonhoz járó Bloom plugin is integrálja az AC-t külön bővítmény nélkül). Hogy ezt tudja-e a te alaprendszered, azt viszont neked kell kiderítened.

 

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kezdd el használni a legjobb e-mail marketing szoftvert!